Jenis Jari Kaki Manusia Dan Artinya

#jarikaki #jeniskaki #artinya #manusia
© Provided by KerjaOhKerja

Apakah jenis jari kaki kamu?


Adakah jari kaki kedua kamu lebih besar daripada ibu jari kaki kamu? Adakah sebahagian daripada jari kaki
kamu bersilang antara satu sama lain atau adakah semuanya lurus? Tubuh anda boleh memberitahu kamu banyak tentang keperibadian kamu. Sebagai contoh, bentuk hidung kamu, sama ada ibu jari kamu lurus atau bengkok, dan cara kamu mengekalkan kaki anda semasa kamu duduk semuanya sangat menarik. Dan kamu boleh menambah bentuk kaki kamu ke senarai itu! Menurut Good Housekeeping, kaki anda boleh memberitahu anda tentang jenis orang kamu.

Tahukah kamu jaru kaki kamu memili maksud tersembunyi mengenai keperibadian?

#kakibiasa #regularfoot

 

 

 
1. Kaki biasa


Kaki senget ini adalah jenis kaki yang paling biasa. Jika kaki kamu melihat ini,
kamu seorang yang sangat seimbang. Kamu spontan dan sosial: kamu suka bertemu orang baharu dan sentiasa terbuka kepada pengalaman baharu. Kamu suka melancong, kerana kamu suka meneroka budaya yang berbeza.
 

 

 
2. Kaki api,

Perkara yang menarik tentang bentuk kaki ini ialah jari kaki kedua lebih panjang daripada ibu jari kaki. Jika kamu mempunyai jenis kaki ini, kamu seorang yang sangat sporty. Kamu juga kreatif: kamu suka memikirkan perkara baharu. Kerana semangat kamu, kamu sangat pandai memenangi orang ramai. Kamu juga boleh menjadi impulsif pada masa-masa tertentu.
 


3. Kaki persegi
 

Dengan jenis kaki ini, semua jari kaki adalah lebih kurang sama panjang. Kamu seorang pemikir sejati; kamu suka menyemak dengan teliti semua kebaikan dan keburukan sebelum membuat keputusan sebenar. Kamu seorang yang praktikal dan anda juga sangat boleh dipercayai dan boleh dipercayai.  

 


 

 

 
4. Kaki yang diregangkan
 

Kaki ini agak panjang dan jari kaki bersilang sedikit. Jika anda mempunyai jenis kaki ini, anda seorang yang introvert. Kamu suka menyimpan sesuatu untuk diri sendiri dan kamu mempunyai kedalaman yang tersembunyi. Kamu boleh menjadi impulsif dan mood kamu boleh berubah dengan cepat.

 

 
Apakah rupa kaki
kamu?
Adakah jari kaki kedua
kamu lebih besar daripada ibu jari kaki kamu? Adakah sebahagian daripada jari kaki kamu bersilang antara satu sama lain atau adakah semuanya lurus? Tubuh kamu boleh memberitahu kamu banyak tentang keperibadian kamu. Sebagai contoh, bentuk hidung kamu, sama ada ibu jari kamu lurus atau bengkok, dan cara kamu mengekalkan kaki kamu semasa kamu duduk semuanya sangat menarik. Dan kamu boleh menambah bentuk kaki kamu ke senarai itu! Menurut Good Housekeeping, kaki anda boleh memberitahu kamu tentang jenis orang anda. 

Post a Comment

0 Comments